Словото на Ахмед Доган  пълно с подтекст. Той се включва

...
 
Словото на Ахмед Доган  пълно с подтекст. Той се включва
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Речта на Доган зов за преврат ли е?

 
" Словото на Ахмед Доган  пълно с подтекст. Той се включва в апелите за " Рестарт на политическата система ", коментира социологът Юрий Асланов в утринния блок на бТВ във връзка речта на почетния водач на Движение за права и свободи през вчерашния ден https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/dogan-restartut-na-demokratichniya-model-e-neizbezhen-izhod.

Асланов уточни, че Доган има рекламация да е един от бащите на Конституцията и приказва от тази позиция, " само че българското общество е в такова положение сега, че не могат да се реализиран равнища на консенсус по този въпрос ".

Политологът Румяна Коларова пък дефинира речта на Ахмед Доган като " недомислие ".  " Нахвърлил си е тези, само че те между тях логичен няма по какъв начин да се свържат ", разяснява тя. 

" Рестарт на системата поради опорочаване на изборите и да се върне демокрацията, какво е - апел за прелом? ", зададе риторичен въпрос Коларова. 

Юри Асланов изрази мнение, че президентът Румен Радев е бил " единствения глас на опозиционност " при избора на Иван Гешев за основен прокурор. " Радев, не подписвайки указа за избора на Гешев, сподели правилни неща - че няма публичен консенсус по тематиката ", разясни социологът.  Според него сега има  " напън извън в областта на правосъдната промяна ".

И Коларова, и Асланов считат, че е рисково да се вършат промени в Конституцията за привикване на Велико Народно заседание.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР